Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köszönet az akvarista nagy "öregjeinek"

Dezse Tibor kezdeményezése.
IME A DÍJ
Megszületett!
A mai napon reggel 8 órakor aláírásra került a papír, mellyel megszületett a magyar akvarisztika első hivatalos díja. Az aláírásra, Pasaréti Gyula, az AME elnöke portáján került sor. Mivel az ottani asztal a sok eső miatt csurom víz volt, ezért at asztalt egy vödör feneke helyettesítette. De, ami a lényeg, hogy megszületett a A Díj!
 Kép
 
 
Öszintén remélem, hogy megszületése egy új korszakot indít el a magyar akvarisztikában, és végre elinsulunk azon az úton, melynek következtében létre jönnek olyan újítások, melyeket átvesz tőlünk a világ. Kinőnek, az egyébként igen tehetséges haza akvarista barátaink közül a magyar „Amanok” és más hírességek.
E hír megjelentetésével egy időben töröltem a blogról a korábbi ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, hogy az előző verziók ne zavarhassák meg az éleslátást.
Mostantól várjuk az ajánlásokat kizárólag az anagyoreg@gmail.com címre maximun két oldal terjedelemben. Szépen kérünk mindenkit, hogy javaslataikat kizárólag ide juttassák el. A beküldési határidő 2010 augusztus 30. Az ez után érkező leveleket nem áll módunkban figyelembe venni!
 
Kérünk minden magyar akvaristát, hogy aktívan vegyen részt az ajánlásban, és ezzel járuljon hozzá a hazai akvarisztika fejlődéséhez és nevének öregbítéséhez.
 
 
A díj neve: A magyar akvarisztikáért
Alapító: Dezse Tibor
Támogató: Akvaristák Magyarországi Egyesülete
 
A díj három kategóriából áll:
 
Életmű díj. Elnevezése: A magyar akvarisztika nagyörege. (Azon személy kaphatja, aki legalább 10 éven keresztül szakmai közösségi munkájával, előadásokkal, hazai és/vagy külföldi lapokban a magyar akvarisztikát népszerűsítő publikációkkal, előadásokkal, kimagasló tenyésztési eredményekkel, találmányokkal, újításokkal, kiemelten, nagy jelentőséggel segítette a magyar akvarisztikát.)
 Kép
Szakmai díj. Elnevezése: Az év akvaristája 20xx. (Azon személynek adható, aki az adott évben szakmai munkájával, előadásokkal, hazai és/vagy külföldi lapokban a magyar akvarisztikát népszerűsítő publikációkkal nagy jelentőséggel gazdagította, segítette a magyar akvarisztikát, és tevékenyen részt vett az akvarisztikai programok szervezésében, kivitelezésében.)
 
Támogató fokozat. Elnevezése: A magyar akvarisztika támogatója 20xx. (Azon személyek vagy társaságok kaphatják, akik az adott évben pénzügyi és/vagy személyes közreműködésükkel nagymértékben hozzájárultak a magyar akvarisztika fejlődéséhez, a szakmai rendezvények létrehozásában.
 
A díjat olyan akvarista személy(ek), vagy akvarisztikával foglalkozó vállalkozás (médium, vagy gyártó, kutató, tenyésztő stb.), esetleg közösség kapja, aki(k)/amely –a kiírásnak megfelelően- kiemelkedően sokat tett(ek) a magyar akvarisztika fejlődéséért, valamint, a magyar akvarisztika jó hírét keltette (keltették) a világban.
 
A díj minden évben mindhárom fokozatban adományozható, de a díjat nem kell minden évben mindhárom fokozatban kiadni.
 
A díj az Akvaristák Magyarországi Egyesülete évi rendes közgyűlésén vagy az Országos Akvarista Napok rendezvényén kerül átadásra.
 
A díjazottat, a díj átadása után, felkérjük egy szakmai előadás megtartására.
 
A díjazottak, a díj átvétele után életmű kategóriában „A magyar akvarisztika nagyörege”, szakmai kategóriában „Az év akvaristája 20xx.”, támogató fokozatban „A magyar akvarisztika támogatója 20xx.” megnevezést használhatják. Ezt a címet feltüntethetik névjegyeiken, levélpapírjaikon, bélyegzőikben, aláírásukban, hirdetéseikben, cégérjeikben, könyveikben, cikkeik szignójában stb.
 
A díj odaítéléséről egy bizottság nyílt szavazással dönt, melynek tagjai:
A díj alapítója, az AME elnöke, az AME elnöke által kijelölt két AME tag, az előző év díjazottai.
Szavazategyenlőség esetén a díj alapítójának szavazata dönt.
 
Amennyiben a fentiek közül valaki, vagy valakik a jelöltek között vannak, úgy azok az általuk érintett díj odaítélésében nem vehetnek részt. Ebben az esetben a korelnök dönt az esetleges szavazategyenlőség esetén.
 
Javaslatot minden magyar állampolgár tehet, melyet maximum 2 gépelt oldalnyi indoklással kell eljuttatni az anagyoreg@gmail.com e-mail címre.
 
A díj semmiféle pénzjutalommal, vagy más ajándékkal (kivéve az oklevelet) nem jár. Kizárólag nagy erkölcsi megbecsülést jelent.
 
A díj posthumus nem adható, nem örökölhető, el nem adható, másra át nem ruházható.
 
 

Budapest, 2010. június 1.

Az eredeti cikket itt olvashatjátok: [Katt->aquadblog]

Én személy szerint örülök hogy megalapult a díj, Itt is kellenek elismerések azoknak,akik tényleg tesznek az akvarisztikáért.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.