Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házi készítésű fagyasztott táp
 
Ezt a tápot gyakorlatilag mindenféle halnak adhatjuk. Nálam neonhalak, páncélos harcsák, vitorlások, ékfoltos razbórák és még sokan mások eszik ezt a fajta eleséget heti rendszerességgel. Még az üveggarnéla sem veti meg ezt a tápot.
 
Hozzávalók:
Szív
Máj
Esetleg növényi eredetű dolgok, pl.: Saláta
 
Eszközök:
Kis lukú reszelő
Kés
Valamilyen műanyag, amiben lefagyasztjuk adagonként a tápot. Pl.: Amiben a fagyasztott szúnyoglárvát adják.
 
Elkészítés:
A húsról levágjuk a zsíros részeket.
Lefagyasztjuk a májat és a szívet. Én csirke májat/ szívet használok.
Azért kell lefagyasztani, mert így könnyebb lereszelni.
H már nagyjából megfagyott reszeljük le a kislukú reszelőn. Ha még növényi részt is szeretnénk hozzá azt is belereszelhetjük. Én uborkát szoktam mellé adni, én nem bele keverem, hanem külön kockákban/ tablettákban fagyasztva török egy keveset a májhoz és külön adom azt is. Ha készen vagyunk, tegyük a „formánkba” és hagyjuk megfagyni.

Ha megfagyott már adható is a halacskáinknak. Hetente maximum kétszer etethetünk ezzel, mert nagyon hizlal, és mindig, ha ezzel etetünk, adjunk némi növényi eredetű táplálékot is halainknak.

Kép

 

Alapanyag

 Kép Kép 

Ezen a két képen az én tárolóm látszik.Jól látod ez egy csokoládé tartó.A puros a máj a sárga az répa és a zöld pedig uborka.

 

 Kép

 

<-Ilyen,ederetileg is fagyasztott táp tárolására szolgáló tartóba is teheted,vagy akár egy kiselejtezett jégkocka készítő is jó ötlet lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.