Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Gyermekáldás”

Kép

 
            A történet ott kezdődik, hogy nyaralás előtt vettem 4 Black Molly-t. Életem első elevenszülő halai ezek. Egy hét karantén után elnyerték végleges helyüket, a 112literes akváriumban. Elmentem nyaralni, s addig más látta el őket, előre bekészített, kis mennyiségű haltáppal.
            Most, hogy hazajöttem, egy nagy meglepetés várt itthon. Nem, nem a kis Black Mollyk, hanem Szutyi(Szutykos és a Szotyi keresztezése :D), a 9hetes Bichon Havanese kutyuska. Már kis korom óta vágytam kutyára de nem lehetett olyan állatom ami szőrös, és hallgattam, hogy „Majd ha kertes házunk lesz…”. Hát kertes ház az nem lett, de kis kutyus szerencsére igen:D. Nagyon barátságos stb, de ennyit a kutyusról, mert ez egy halas honlap, nem akarok senkit sem untatni :). A lényeg az, hogy most hogy kikutyáztam magam odaléptem az akváriumhoz, melyben az a 4 Molly úszkált lelkesen. Bekukkantottam, és láss csodát, megláttam életem első újszülött kishalait. 2 darabot találtam sajnos, de ennek a kettőnek is nagyon örültem. Egy óra múltán visszaléptem az akváriumhoz, és láss csodát, nem csak az elletőketrecen belül volt Molly, hanem kívül is. Még 3 darabot tudtam összeszedni. Most 5 halacskát nevelgetek egyenlőre porított lemezestáppal. Remélem további kis halakat is találok maj. Ha nem is most legalább a jövőben.

            Nem volt túl nagy sztori ugyan, de nekem ez egy nagy meglepetés volt, mert pár év akvarisztikai múltam után ők az első újszülött halaim.

(2010.08.24)

 

U.i.:Találtam most még egy halacskát :) (2010.08.25)

 

 

 

 

 

U.u.i.: Ha valakit még is érdekelne a kutyus :)  :

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Történtek:

(Lucky, 2010.10.22 21:35)

No eltelt még 2 hónap. Az óta a kis halacskákból "óriási" kb 2-2,5 cm-es cápák fejlődtek. Még nem igazá tenném át őket, de majd idővel átköltözhetnek. Az elkülönítőakvárium, amiben most vannak egy egyszerű, 10literes kis akvárium a 7 kis halnak, eddig 1 se pusztult el azokból amiket kiszedtem a nagyok mellől. Egy sima szivacsszűrő van az akváriumban 2 cserép bújkáló és 2 gömbmoha. Napi 3szor porított tápot kapnak. Ja, az akváriumban persze fűtő is van. A 7 kishalbol 6 teljesen fekete, és az egyik lett csak az anyjához hasonló, mely arany színű foltokat tartalmaz, és Líra farkú. Üdv:Lucky