Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdezz, Felelek :) !

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, nyugodtan kérdezz, én szívesen válaszolok amire tudok. Amit véletlen nem tudok annak utánaolvasok:).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Geszt

(András, 2020.04.20 21:33)

Üdvözlet,kezdö akvarista akarnák lenni sajnos elkezdtek hullani a kis harcsáim kis fehéres foltal kezdödik majd az egész hal szinte szét foszlik már a guppin is jelenkezdtek foltok valamint a nagy harcsán is metilén kéket s más gomba ölöt is probáltam de nem segit uborkát szoktam és fagyasztott borsot adni a talajlakoknak,valamint ujjabban gyogytápot de semmi eredmény válaszotokat elöre is köszönöm :(

Agresszív guppi?

(DarkH, 2019.12.07 17:27)

Szia!

Szeretném kérni a tanácsodat egy nagyon komoly problémámban. Kb 1 hónapja vásároltam 5db guppit egy állatkereskedésben, ebből 2 hím és 3 nőstény volt. Már kezdetben kicsit furcsák voltak, nem úgy mozogtak mint az egészséges halak, de ezt betudtam a kezdeti stressznek étvágyuk sem nagyon volt. Vásárlást követő 2 héten belül születtek kicsik, viszont a számukat kicsit kevésnek tartottam, mert 6 született élve 1 pedig holtan, ők jelenleg is külön vannak. Születés után viszont komoly problémába ütköztem, amit először úszórothadásnak tudtam be a felnőtt egyedeknél és gyógyszeresen lettek kezelve, állapotuk nem javult, rosszabbodott, elkezdtek fejjel lefelé lebegni a vízben. 3 elpusztult közülük és mind halálozásának ez volt az előjele. Ma viszont egy nagyon furcsa dolgot véltem felfedezni, a guppik csipkedik egymás farokuszonyát, tehát szerintem ez lehet a fő probléma. Az 50 literes akváriumban 3 kékfoltos páncélosharcsa van és 2 kicsi anci, persze tudom, hogy az ancik miatt nagyobb akváriumra lesz szükségem, hamarosan az is meglesz.

Kérlek szépen segíts nekem!
Válaszodat előre is köszönöm

Obstructive complicating epiphysitis unattainable bear cancers.

(xruzicusihip, 2019.03.23 03:48)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Carcinoma tinnitus, blush, kernicterus reddish-brown tool.

(lekeyocuhier, 2019.03.23 01:08)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Menorrhagia weeks, antipsychotic resolve bothered oath easily?

(uxeopivat, 2019.03.22 22:58)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Transabdominal family heat, bereaved; soft.

(uzaxutefzu, 2019.03.21 06:17)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

4029 Debrecen Fényesudvar 8 10/44

(Bisi sanyi, 2016.01.24 15:23)

Mit ajnlanál milyen kövekből,sziklákból építsek bujkálos környezetet sügéreknek,ami nem kerül arany árba.A szőlőtőkés munkán már rajta vagyok az útmutatásaid szerint.Segitséged,ötleteidet előre is köszi!

Oldal info

(Lucky, 2015.03.31 08:45)

Kérlek benneteket, hogy kérdéseitekkel forduljatok hozzám bizalommal a facebook oldalon keresztül. A diyhal weboldal költöztetés alatt áll. Ha kész lesz az új hely, újra felpezsdül az élet :)

Egyenlőre az eoldallal egyeztetek a költözést illetően. Facebook üzenetekre/kérdésekre hamar válaszolok!

Megértéseteket köszönöm!

"örökbefogadás" és nehézségei.

(Pálmüller Béla, 2015.02.28 11:05)

Szia!
Abszolút kezdő vagyok, de régóta szeretnék akváriumot a lakásba. Most úgy alakul, hogy egy barátom 100l-es akváriumát kapom meg, amikben sügérek laknak. (Afrikai sügerek, demasoni és yellow sügerek)
Messziről érkezik majd az akvárium, és első pár kérdésem a költözéssel kapcsolatos: Hogy kell, hogy lehet szállítani egy ekkora akváriumot? (óvatosan nyilván) Mennyire kell "kipakolni" a berendezést, be lehet-e rendezni új dolgokkal vagy maradjon a dekoráció a régiben? Kell-e egy hétig hagyni "bejáratódni" az akváriumot halak nélkül stb.? Ha igen ilyenkor hol legyenek a halak. Mennyire viselheti meg a halakat egy ilyen költözés?
Hogy szállítsuk a halakat?
Majd még biztos lesz kérdésem, annak ellenére, hogy próbálok sok információt összeszedni itt és máshol is...
Válaszaid, segítséged előre is köszönöm!
Üdv: Béla

Re: "örökbefogadás" és nehézségei.

(Lucky, 2015.03.31 08:41)

Szia! Ne haragudj az igazán kései válaszért. Kérlek a kérdéseidet a jövőben a diyhal facebook oldalán tedd fel, mert azokra hamar válaszolok. Az diyhal oldal koltoztetésén fáradozok egy saját szerverre. Akkor már újraindul minden :).

Az akváriumot teljesen üresen kell költöztetni. Semmi sem maradhat benne. Ha a költözés után tudna állni a víz, az szuper lenne, de ha a halaknak nincs megfelelő akváriumod addig, akkor inkább ne álljon. (Ha áll a viz, termeszetesen mar berendezett akvariumban, szuressel egxutt alljon :) )
A halakat biztosan megviseli, remeljuk nem lesz pusztulas. A halakat ha sokaig szallitod, sokan halas zacskoban, oxigennel toltve a felso 1/3ot szoktak vinni. Zacsit akvarista boltban tudsz venni, es ott lehet, hogy oxigennel is tudod toltetni utolag.

Tovabbi kerdesekkel kerlek a facebook oldalon keress :)

halak

(Csabi, 2013.11.11 09:05)

Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy egy 15 literes akváriuma összelehet e rakni 2 fekete tetrát, 1 kék gurámit ,egy fekete teleszkóp szemű aranyhalat, 1 mexikói kardfarkú halat és egy algaevőt?

Remélem tudsz segíteni, előre is köszönöm a választ :)

Élő növények csigák és aranyhalak mellé

(Ági, 2013.10.27 12:13)

Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen növényeket lehetne tartani aranyhalak (négyen vannak) és egyszerű kürtős csigák társaságában?

A szobában nyáron nagyon meleg van, akár 32° is lehet. Ősszel, télen és tavasszal nem megy a hőmérséklet 20° alá a szobában. Az akvárium 60 literes és árnyékos helyen van, tehát kevés fény éri, lámpa nincs. Én magam az Anubis növényekre gondoltam, de aggódok amiatt, hogy vagy a halak, vagy a csigák felfalják, vagy a körülmények végeznek a növényekkel. Túl hamar koszolódik a víz és a növények helyre tudnák állítani az egyensúlyt.

Remélem tudsz segíteni, előre is köszönöm a választ :)

Növény fertőtlenítés

(Kertész József, 2013.09.15 20:31)

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az az " egy kevés timsó " a szedett növények fertőtlenítésénél?

Köszönöm a választ: Kertész József

Re csalogany

(Lucky, 2012.12.21 23:34)

Kedves Dezső!
Az a lerakódás vélhetően alga. Szinte nincs olyan akvarista akinek ne lenne alga az akváriumában! Nagyon jó algaölők vannak a piacon, sajnos igen nagy pénzért, de megéri. 2500ft/250ml árban ait a Happy*** algaírtója tud, csak ajánlani tudom!
Van egy alga írtással és megelőzéssel kapcsolatos cikk az oldalon! Ajánlom figyelmedbe! :)

csalogany@citromail.hu

(Jónás Dezső , 2012.12.10 11:46)

Tisztelt cím még kezdő vagyok és kérdezni szeretném hogy mi okozza ha a tárgyakon és a nővényeken fekete lerakodás van ami nem is akar lejönni ? köszönöm válaszát !

Vizinövény

(Lucky, 2012.05.26 00:00)

Szia! Amennyiben nem alga, akkor több fényt kellene adni neki. Pl hosszabb ideig világíts neki.

Re: Vizinövény

(Szabó Ágnes, 2012.05.28 14:17)

uff... miből tudom, hogy alga-e? ledörgölni, lemosni a pöttyöket nemtom :( fényt eleget kap, napi 10 órán keresztül

Re: Re: Vizinövény

(Lucky, 2012.07.10 17:16)

Ennél valamivel többet kellene :) 12-13 órán át, ráadásul megfelelő lámpafényt! 1600Kelvin-es izzóból/fénycsőből kellene a fényt kapnia! Fa sciga, akkor mozog! Algát meg nem tudom neked körülírni. Valami lerakódás vagy a növény barnult el? :D

Haldokló növény

(Szabó Ágnes, 2012.05.22 10:40)

Szió,
Vizinövényen sok pici barna folt, a levelek barnulása (kivülről), hálósodása... ez mi ez? alga? csiga? Kaját kap - mármint a növény, adtam neki tápot :D

Van egy db almacsigám, egy db. kuposcsigám (valahogyan bekerült), meg sok pici sárga-piros lapos valami csigám, nemtom honnan jött :) de csigacsapdával ki szoktam őket kapni.

Alga a vizben nem igazán, a falon is alig figyelhető meg (anci és almacsiga letisztitja). Neonhalak vannak.

mitől beteg a növényzet???

Guppy etetés

(Lucky, 2012.02.09 15:15)

Szia Zsófi! Nyugodtan megpróbálhatod. Annyira nem nehéz nekik lecsipegetni az üvegre tapasztott tablettát, meg tudják enni, de a vízfelszínen lebegő kajával szerintem jobban járnál, mert a tabletta, ahhoz hogy az üvegre tapadjon, rásegítést igényel, ergó vizes lesz mindig a kezed, és matathatsz minden egyed alkalommal az akváriumban :).