Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így kezdtem el halazni…
Technikai fejlesztések
 
Most ott tartunk, hogy azt gondolom egy egész jó akváriumot kaptam.

De nem nyugszom! :) Nemrégiben volt egy csúnya algásodásom. Ecsetalga volt az ellenfél. Alig bírtam megszabadulni tőle, teljesen szét is bombáztam az akváriumot. Ez is és egyéb okok oda vezettek hogy anyáékat megkértem hogy vegyenek nekem egy külső szűrőt. Na azért én is megharcoltam érte:D. A harc abból állt, hogy leérettségiztem sikerrel –nem is lett annyira rossz, csak a matekon kéne szépíteni:D- és átestem egy műtétenis. Szóval azért megharcoltam érte:D. Tehát megkaptam nemrégiben azt a bizonyos külsőszűrőt (Atman AT-3336).

Kép

 

 

A tesóm összebarkácsolt nekem a nagy nyári melegre a halakhoz egy szupi kis hűtést.
Ez egy fa lap ami pontosan illeszkedik az etetőnyílásba. 2 etetőnyílás van 2 falappal. A falapok közepére lukat fúrt, oda rögzített 2 kis PC ventillátort. Az egyik szív a másik fúj az akváriumba. (Sajnos erről leírást nem tudok készíteni, mert nem értek az elektronikához.) Az egész egy trafóba megy ami állítható hogy milyen erősen fújjon a ventilátor. Ezzel már hűtésem is van a jó kis szűrő mellé.

Kép

A fűtést nem kell cserélni így az is jó és a tetővilágitás is jó. Ott már csak egy fénycső csere kellene. Co2-t juttatni tudok a vízzel a leírt élesztős Co2 adagolóval. Úgyhogy lényegében full-extrás lett az akvárium :D. Eszközök terén is már sokkal jobban állok. Csipeszek és különféle ollók hada segít a növények rendbetételénél:D. 

Kép

 

Ez így már kicsit betegesnek tűnhet. Aki nem akvarizál nem is értheti. Az ilyenek azt gondolják, hogy ezek csak halak. Nincsenek is igényei mint egy kutyának, és csak víz kell neki meg néha táp, és semmi több. Ez nagy tévedés. A kutyánál nem kell megteremteni egy, az eredetihez hasonló környezetet, nem kell figyelni az őt körülvevő tér kémiai adottságait, és nem olyan érzékenyek azok az állatok, mint a halak bármi nemű változásra.Szóval összegezve egy hal bármennyire is nem tűnik bonyolultabbnak mint a többi állat még is nehezebb dolguk van az akvaristáknak, mint más állat gazdáinak. (Bár nem vagyok jártas a gyík vagy éppen pók tartásban, hisz ott is meg kell teremteni a természetes életteret.)

Kép

 Kép<---Akkor

és

 

 

 

 

                                  Most--->

 

 

 

 

 

 

 

----->Ezzel az „Így kezdtem halazni…” trilógia befejeződött.Köszönöm, hogy végig olvastad :) <-----

Így kezdtem el halazni1

Így kezdtem el halazni2

Így kezdtem el halazni3

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.