Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Külső szűrő üzemeltetése
 

Kép

Itt most egy Atman At-3336 szűrő összeszerelését olvashatjátok.
 

Összeszerelés:

Kép Természetesen az első lépés a megvétel, a hazamenetel, és a felbontás, de gondolom ez idáig nem okoz nehézséget senkinekJ.

Utána ellenőríttük meg hogy minden alkatrész meg van e. Sok esetben a szűrő mellé adnak egy listát hogy mit kell tartalmaznia a doboznak.
Ha minden megvan vegyük le a tetejét a gépnek, a tálcákat vegyük ki a helyéből, és a szűrőközegeket mossuk ki. És persze az összes többi alkatrészt. A tartályt és a kosarakat is.
A szűrőközegeket én úgy mostam ki hogy a lávakövet vödörbe tettem és óvatosan átforgattam a vízben és addig mostam míg szép tiszta nem lett a víz amit Kép leöntöttem róla. A kerámiagyűrű kevésbé koszos azt elég a szűrő kosárban átöblíteni. A szivacsot és a perlonvattát párszor átnyomkodtam és kész is.
Következőleg tegyük össze a merev csöveket. Amit szükséges igazítsunk méretre. Nekem csak a pipát kellett méretre fűrészelni, mert túl mélyen lelódott, a talajhoz is hozzáért.
Ha összeillesztettük a merev csöveket akkor a rugalmas hosszú csövet is vághuk méretre ha szükséges, és a csövek végébe dugjuk bele a csapokat. Hózzuk meg a csőrögzítő pöcköt és csavarozzuk rá a csapot a kimeneti nyílásra.
Most kössük össze a merev csöveket a hajlékony csövekkel, és közben figyeljünk arra, hogy a beszívó pipát az „IN”-re az esőztetőcsövet vagy a kifújó részt az „OUT” csapra kössük. Én véletlen nem figyeltem eléggé és fordítva kötöttem össze. Az eredménye nagy berregés és a beszívó résznél buborékolás lett. J Szóval ezt ti próbáljátok meg elkerülni egy kis odafigyeléssel J .
Kép Ellenőrizzétek le még egyszer hogy minden illeszték jól kapcsolódik, nehogy az egész szoba ússzon. Amúgy a csapok helyreillesztése előtt érdemes összerakni magát a tartályt és a felső részt és betenni a helyére. Ja és majdnem elfelejtettem hogy a légtelenítőnyíláson szépen fel kell tölteni vízzel a tartályt. Én ezt akváriumvízzel tettem meg. Ha mindezzel készen vagyunk dugjuk be a konnektorba a szűrőt és ha minden jól megy, nem spriccel sehol a víz, és nem búg mint állat:D (merthogy tulajdonképpen hangtalan) akkor készen is Kép vagyunk.Amúgy,amikor összeillesztitek a szűrőkosarakat ügyeljetek hogy megfelelően illeszkedjenek a csövek,továbbá amikor a tetőt leveszitek,akkor figyeljetek oda,hogy rajta marad a tető csövén a szűrőanyag tartó kosárnak a gumigyűrűje. Ezt mindig vegyétek le róla és illesszétek vissza a szűrőkosárra,különben összetételnél feljebb lökitek és amit kiszív az akváriumból a szivattyú,ugyan úgy koszosan rögtön pumpálja is vissza!
 

 

Összeszerelési útmutató, tartozék lista, stb…:[Katt]

Garanciajegy(Itt is hasznos infokrol olvashattok): [Katt]

 

Tisztítás:Kép

 A szűrő tisztítása csőkefével történik. Elvileg minden második szűrőtisztításnál kell. A csöveket a csőkefével kisikáljuk,mert a lerakódás teljesítményvesztést okoz.

És ha már eléggé trutyis a motorja azt is óvatosan szét kell szedni és megtisztítani,de a kerámiatengelyre nagyon vigyázni kell, mert nagyon törékeny!!!

 

A szűrőközegek tisztítása:

Kép

-A szivacsot több alkalommal át lehet mosni.

-A kerámia gyűrűt átmosni és kisütni is lehet.(Sütés:10-15pers 250°C-on) És körülbelül évenkénti cserét igényel.Sütés esetében többet is kibír.

-A lávakövet is át lehet sokszor mosni,Körülbelül évankénti-1,5évenkénti cserét igényel

-A perlonvatta leg elhasználódóbb szűrőközeg.2-3 mosást bír,a leírás azt ajánja hogy minden tisztításnál dobjuk ki és tegyünk be újat.

 

A szűrőanyagok sorrendje:

Amikor a boltban tették össze:

Legalul Kerámia gyűrű

Felette szivacs

felette 2réteg lávakő

és legfelül a perlon vatta.

 

Kép

Ahogy én tettem össze:

Legalul a kerámia gyűrű

Felette a lávakő

fölötte a szivacs

És legfelül a perlonvatta

 

 

Kép

A leírás ajánlata:

Legalul a szivacs

Felette a kerámiagyűrű

felette a lávakő

És leges legfelül a perlonvatta

 

Videók:

Videó az összeszerelésről:

[Katt]

Videó a tisztításról:

[Katt]

Egy rövidke videó az esőztetőről:

[Katt]

 

Remélem némi hasznos információval szolgált a kis leírásom és a mellékelt linkek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szűrő

(Lucky, 2012.02.18 00:21)

Szia! Természetesen nem kell levinnie a kezedet, hiszen a túl erős áramlás se a növényeidnek, se a halaidnak nem tenne jót (Kivéve ha folyóból eredeztethető a származásuk :) ). Ha csak a "kezedet simogatja" az elég, de a Youtube-on találsz videókat működő külső szűrőkről, ajánlom, hogy hasonlítsd össze azzal, amit a te gépe produkál! Ha gyenge a nyomás, tehát ennél erősebben kellene jönnie, akkor elképzelhető, hogy túl sűrű a szűrőtöltet elrendezése, és nem tud átfolyni rajta a megfelelő mennyiségű vít, vagy még kicsit levegős, esetleg a cső valahol nyomótik(Pl ahol visszafordul az akváriumba...) De pl ha esőztetőt használsz, és túl sok luk van rajta, megoszlik a víz kiáramlása több luk között, de ha a felét mondjuk befogod, nőni fog a víz kiáramlása... :) Szia!

bobitabandi@gmail.com

(vabes, 2012.02.15 23:12)

Szia!

Most vettem én is egy ilyen csodát, hasznos volt az info mindenképpen, azonban lenne egy kérdésem, a kijövő ágon milyen erősnek kell lennie a víznyomásnak?
A gép igazából működik, hangja nincs, jön is ki víz, csak keveslem, az eheim pickup belső szűrőm ezerrel jobban nyomatta a vizet! Tehát nagyjából az lenne a kérdésem, hogy ha odanyúlok akkor le kell hogy vigye a kezemet, vagy ha enyhe simogatást érzek az a normális?

Köszi